Vragen over examentraining

Waarom, wie en waar examentraining

Voorbereiding op het examen

Bij een groot aantal huiswerkinstituten kun je examentraining volgen. Dit zijn vakinhoudelijke trainingen waar door middel van oefenexamens wordt gekeken waar nog knelpunten zitten. Daarnaast worden de belangrijkste onderwerpen nog een keer doorgenomen. Uit ervaring weten we dat de belangrijkste stof (10%) het grootste gedeelte van het examen dekt (90%).

Naast de vakinhoudelijke trainingen worden ook de zenuwen getraind. Het examen is voor veel leerlingen een grote mijlpaal en zorgt voor de bijbehorende spanningen. Training en regelmatig oefenen zorgt er voor dat uw kind de zenuwen beter de baas kan blijven. Het is immers niet de eerste keer dat hij of zij een examen krijgt voorgeschoteld. Ervaring heeft geleerd dat het trainen van de examens de slagingskans verhoogt. Met examentrainingen wordt uw kind dus optimaal voorbereid voor de examens. Onder de categorie examentraining vindt u verschillende instituten die u kunnen helpen om uw kind goed voor te kunnen bereiden op het examen. Vind examentraining bij u in de buurt

Voor wie is examentraining?

Examentraining is er voor iedereen die dit schooljaar eindexamen of herexamen mag doen voor het VMBO-T, Mavo, Havo, VWO of Gymnasium. De trainingen zijn mogelijk in bijvoorbeeld de volgende vakken: Aardrijkskunde, Biologie, Duits, Economie, Engels, Frans, Geschiedenis, Grieks, latijn, M&O, Natuurkunde, Nederlands en Wiskunde.

Wat kost examentraining?

Trainingen voor examens worden aangeboden door verschillende websites en huiswerkinstituten. De meeste huiswerkinstituten bieden een één-, twee- of driedaagse cursus aan. De kosten van de cursus hangen af of het een individuele of groepscursus betreft. Daarnaast zit er verschil of de leraren en docenten opleiding hebben gevolgd of niet. De kosten verschillen sterk en het loont dus om de tarieven te vergelijken. Voor een groepscursus moet u rekening houden met een bedrag tussen de EUR 50,- en EUR 150,- per dag en voor een individuele cursus moet u rekening houden met een bedrag tussen de EUR 15 en EUR 50,- per uur.

Waar vind ik examentraining?

Examentraining wordt aangeboden door de meeste huiswerkinstituten. Op onze website kunt u eenvoudig een geschikt huiswerkinstituut vinden bij u in de buurt. Overzicht examentrainingen

Vind Examentraining op plaats, postcode of adres!