Heeft uw kind bijles nodig voor wiskunde, engels of een andere moeilijk vak?

Waarom, wie, wat en waar bijles?

Waarom?

Haalt uw kind ook slechte cijfers voor wiskunde, engels of economie? Veel leerlingen hebben moeite met deze vakken. Bijles kan voor deze leerlingen helpen, zodat de leerachterstand wordt weggewerkt. Een leerachterstand kan ontstaan omdat een bepaald onderdeel van een vak niet wordt begrepen, maar kan ook worden veroorzaakt doordat een leerling om wat voor reden dan ook lesstof heeft gemist. Een leerling kan deze achterstand inhalen met  begeleiding van een ervaren docent, het liefst op individuele basis. Hierdoor kan de onvoldoende in veel gevallen worden omgezet in een voldoende. Door bijles wordt een bepaald vak persoonlijk uitgelegd en is een ondersteuning van de lessen die op school worden gevolgd. Klik hier voor een overzicht van bedrijven waar Bijles in uw regio wordt aangeboden.

Voor wie?

Bijles kan worden gegeven aan drie verschillende groepen leerlingen, basisschool leerlingen, leerlingen van de middelbare school en MBO, HBO of WO leerlingen. Sommige leerlingen hebben een steuntje in de rug nodig om voor een bepaald vak toch een voldoende te kunnen halen. Voor de basisschool kan bijles gegeven worden in rekenvaardigheid en taalvaardigheid. Voor de middelbare school leerlingen worden er bijlessen gegeven in alle reguliere vakken. Er zijn enkele instituten die ook voor leerlingen van het MBO, HBO of WO een passende oplossing bieden. Onder het uitgebreide filter in het zoekscherm kunt u uitgebreid zoeken, zodat alleen de bedrijven zichtbaar worden die aan uw wensen voldoen.

Wat kost het eigenlijk?

De kosten en het aanbod variëren sterk. Professionele instituten hanteren meestal uurtarieven tussen € 20,- en € 45,- per uur. Let er hierbij op dat niet alle instituten een tarief per uur rekenen, maar in sommige gevallen korter, bijvoorbeeld 50 of 55 minuten. Uiteraard zijn er ook goedkopere oplossingen in de vorm van studenten of leerlingen die les aan uw kind kunnen geven. Dit kunnen leerlingen zijn die bijvoorbeeld een aantal klassen hoger zitten, of al studeren. De vraag is of hier dezelfde kwaliteit wordt geboden als bij een professioneel huiswerkinstituut. Klik hier voor de kosten van Huiswerkbegeleiding of Examentraining.

Waar?

Bijles wordt op veel locaties gegeven, vind hier een adres bij u in de buurt. Om te bepalen welk instituut geschikt is voor uw kind kunt u naar een aantal belangrijke punten kijken bij de vergelijking. Hierbij kunt u zich afvragen of de bijles op school (indien mogelijk) of op een andere locatie mag plaats vinden. Daarnaast is reistijd belangrijk bij de keuze van een geschikt huiswerkinstituut. U kunt op deze website op uw woonadres of de locatie van de school zoeken.

Bij het vinden van het juiste huiswerkinstituut of bijlesleraar kunt u rekening houden met een aantal vragen:

  • Hoeveel jaar ervaring heeft de docent?
  • Hoe lang bestaat het huiswerkinstituut?
  • Wat voor een opleidingsniveau heeft de docent?
  • Beschikt de docent over een verklaring omtrent (goed) gedrag?
  • Wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang en vorderingen van uw kind?

Vind Bijles op plaats, postcode of adres!